direct bellen
direct mailen

Snitselaar Bouw. Sterk bouwwerk sinds 1916

Snitselaar Bouw bestaat ruim 100 jaar. In 1916 begint Mees van Harten in Nederwoud (bij Lunteren) een bedrijf in agrarisch loonwerk en timmerwerk. Het agrarische werk bestaat uit ploegen, maaien en dorsen, het timmerwerk uit de bouw van (agrarische) schuren en woonhuizen. Van Harten staat bekend om zijn technische inzicht in constructieve onderdelen. Regelmatig ontwikkelt hij innovaties, bijvoorbeeld specifieke spantconstructies. Overigens bouwt hij ook een eigen dorsmachine! Nog altijd wordt in het gebied Nederwoud met respect gesproken over Van Harten als de man die ‘staark waark’ (‘sterk werk’) leverde.

Op 15-jarige leeftijd treedt Gradus Snitselaar sr bij Van Harten in dienst als timmermansknecht. Naast timmeren wordt hij bij seizoenspieken ook ingezet voor agrarisch loonwerk. Menig bouwwerk wordt door hem opgeleverd. Als zijn werkgever Mees van Harten in 1977 overlijdt, krijgt Gradus van mevrouw van Harten alle machines en gereedschappen. Zij zorgt er zo voor dat het levenswerk van haar man blijft voortbestaan. Het bedrijf wordt wel verplaatst, naar de Postweg 187, de huidige locatie. De naam verandert in AGS Snitselaar.

In 1989 is het de beurt voor Gradus Snitselaar jr om in het bedrijf te treden. De werkzaamheden breiden sterk uit. Gradus sr. besluit in 1999 om het bouwbedrijf over te doen aan de volgende generatie. Nu, bijna 100 jaar later, is Snitselaar Bouw een modern familiebedrijf dat met de slimme oplossingen van de 21e eeuw nog steeds dezelfde kwaliteit levert als toen: sterk werk! En opvallend genoeg bestaat de hoofdmoot van de opdrachten nog steeds uit (agrarische) gebouwen en woonhuizen.

Neem contact met mij op: